Rose amber viel reviews

Granen


Berichten: 608
Registratie: 10.9.2008
Van: Chelyabinsk - Kasargi

Cottage in de CNT "Kasargi"

Ik heb Cubana, Sunny Rose en Amber Sun.
De beste is Kubana, in de loop van de zomer groeiden de bloemen erg mooi en kanten, de kleur is roze-geel-abrikoos.
Sunny Rose en Amber San groeiden bijna niet en de bloemen zijn eenvoudig, er zijn geen rozijnen. Als ze volgend jaar niet zichzelf tonen, dan uit het oog, uit het hart, in plaats daarvan zal ik beter Peach Clementin planten uit Tantau.

Bericht is bewerktDuchesnea - 29.9.2008, 8:32

"Ons bedrijf is groen - we zullen winnen!" (Groene versnelling)

Rose amber viel reviews

Rose Garden Guillot

Beste rozovody! Ik ben al 5 jaar bezig met rozen, het aantal struiken is al meer dan honderd, maar Guyot heeft nog geen rozen gehad, maar ik wil het echt. Mijn vraag is: is het mogelijk om een ​​samenstelling van drie of vier variëteiten van één struik van hen te maken? Wat denk je dat rassen elkaar zo mogelijk benaderen? Ik hou van de volgende variëteiten: Laurent Cabrol, Paul Bocuse, Agnes Schilliger, Jnstitut Lumiere, Emilien Guillot, Francis Blaise, Versigny, Ventilo.

Madika, Agnes is ziekelijk, en haar kleur is lila, de rest is warmroze is niet erg geschikt. En hier heb je zowel oranje als roze in één fles, het is beter om dergelijke kleuren niet samen te planten, niemand zal baat hebben bij een dergelijke combinatie.

IMHO. Madika, ik heb een slimme foto opgeslagen van een meisje van een ander forum (bijnaam-svetlik), waar alleen de rozen van Guillaume op haar worden geplant. Agnes Schilliger geeft daar de grootste kleurvlek, 100 Idees Jardin is erbij geplant, aan de andere kant is Paul Bocuse, daar is ook Ventilo.
Giyoshki voor mij zijn ook nieuwe rozen, ik plan de eerste aanplant met hen voor dit voorjaar. Maar alleen in mijn analyse van deze foto, zou ik niet bang zijn om Agnes Schilliger te planten met Laurent Cabrol, Paul Bocuse, Versigny, Ventilo. Vanuit mijn oogpunt zullen Paul Bocuse en Versigny hier "voor één" zijn. En, in het algemeen, in tegenstelling tot anderen, krijg je een prachtige compositie.
Emilien Guillot is om een ​​of andere reden vervelend voor mij. Ik zou haar aanraden haar apart te planten (ikzelf zal planten met Belvedere en Goldelse)
Ventilo-voor recensies, een kleine roos, ik heb zelf 5 stuks besteld. (3 + 2, in twee composities).

Ik had dit jaar maar twee rozen van deze opdrachtgever - Laurent Cabrol en Agnes Schilliger, en ernaast. In de buurt kijken ze niet, het is noodzakelijk om een ​​neutralere kleur te delen, waarschijnlijk vond ik het niet leuk. Ik denk alleen maar aan een rozentuin met de medewerking van de rozen van Guyot. Ik kan aanbieden voor discussie en mijn optie. Veel van de variëteiten worden herhaald met de uwe, maar er zijn verschillen. http://savepic.org/2580796.htm
Hier zijn twee groepen - de Belvedere-groep en de Guillot-groep. Ter plaatse worden ze enigszins gescheiden, alleen in één oogopslag bij de ingang van de achtertuin zal vallen, dus ik probeerde op één blad te plaatsen en dat de inscripties leesbaar waren.

Ik zal niet op Agnes aandringen, maar ik veroordeel haar niet op de foto.

Heel erg bedankt voor je mening over deze rozen. Ik wilde verduidelijken dat ik twee opties plan, afhankelijk van de plaats die ik kan selecteren (en er zijn er zo weinig van over): vier struiken op één regel of drie stukken met een driehoek. Welke variëteiten kunnen ze samenstellen? Ik ben niet van plan alles te kopen, ik heb gewoon geschreven wat ik leuk vind.

Het lijkt mij dat als je je met drie vormt, dan Laurent Cabrol, Jnstitut Lumiere, Paul Bocuse er goed uit moet zien. Ik heb ze naast gepland. Francis Blaise, je kunt ze waarschijnlijk ook toevoegen.
In Laurent Cabrol werd ik gewoon verliefd. Ongelooflijke schoonheid steeg, geweldige bloem in alle stadia van ontbinding, slechts een wonder. Naros snel, bloeide een enorme hoeveelheid bloemen. Ik had nooit zo'n grote, dikke en hoge struik verwacht vanaf het eerste jaar. Hij was langer dan 90 cm en ik hoop dat de rest van de rozen net zo mooi zullen zijn. En Agnes Schilliger in de volle zon verslechterde snel bloemen. Ze lijken te zijn verschroeid door de zon, niet in de zin van het verbranden van de randen van de bloembladen, maar in de zin van de verzadigde kleur die in karmozijnrood of zoiets gaat. Ik concludeerde dat ze op zijn minst in het midden van de dag gedeeltelijke schaduw of schaduw nodig had. In de schaduw van Laurent Cabrol waren de bloemen beter, ze behielden hun charmante overgang van een warme koffieschaduw in het midden van een bloem naar lila veel langer dan hun "zonnige" kerels.

Yevgeny L, ik weet niet veel over rozen, alleen vanuit de positie van "li. - niet li.", Dus mijn advies kan serieus niet worden genomen. Ik zou Heidi Klum dichter bij de bovenste roos brengen (de naam is niet zichtbaar, maar wat een roos, ik heb niet geraden). Ze echoën de kleur. En gele Amber Viel of helemaal verwijderd, of zou nog een paar soortgelijke toevoegen zodat het niet zou opvallen. Hier moeten we uiteraard rekening houden met de hoogte van de struik, de grootte van de bloem en de bloeitijd. Ja, en in het leven hebben ze allemaal dezelfde kleur als op de foto of zijn de opties mogelijk. Ik heb alleen mijn mening gegeven over de tinten op de foto. In het leven kan en zal het goed zijn. Het zal je nu rozenkwekers vertellen.

muis Seraphimka, top - is Perennial Blue aan het beklimmen. Het hangt op de grill op het hek (dit was het idee). Wat het toevoegen van rozen betreft, is het noodzakelijk om naar de plaats in de lente te kijken. Nu is het moeilijk om te zeggen hoeveel rozen er zullen passen. Tot nu toe heb ik in haast meegemaakt waar het gazon op de site zal zijn. En de vijver is nog niet gelegd. En het land om te bezorgen. April wordt een zware maand voor mij :) Maar we moeten nu proberen door de sneeuw te lopen.
Ik koos voor een foto van Rosebuk, het leek me het meest geschikt. Maar voor zover ik voldoende ben in mijn beoordelingen :) Van deze rozen had ik slechts twee giyoshechki. Alleen over hen kan ik op betrouwbare wijze spreken.
Ik zou graag de mening horen van de eigenaren van rozen.

Yevgeny L, en je wilt niet dat Amber Viel voor nog eens 1-2 stukjes in de bovenste helft van de rozenkrans verandert (afbeeldingen). Goldelse?
Op de bodem houd ik niet zo van Bruno Perpoint (bloemvorm).

Eugene L, net besloten dat ik de optie Laurent Cabrol + Paul Bocus + mogelijk Francis Blaise zou verlaten. En hoe bevalt u Ventilo in dit bedrijf?

Geluk, hier hou ik ook niet van de vorm van de bloem Bruno in dit bedrijf. Maar zoiets als dit steeg. En er is nergens anders om het te zeggen: (Ik zal het hier noch hier vinden, en toch zal ik geen geschiktere plaats voor haar vinden.
Met Amber Vmiel is het heel goed mogelijk. Als er ruimte is voor nog een paar rozen.
Madika, ik denk dat de kleur helemaal niet voor dit bedrijf is. Maar ik zag deze roos niet levend. We zouden degenen moeten vragen met wie het groeit.

Madika, ik zag Paul Bocus + Ventilo op de foto, ik vond het leuk, en de gastvrouw prees deze buurt. Over de rest zal ik niet zeggen.

Evgenia L, IMHO, misschien moet je geen disharmonie introduceren in de compositie (door Bruno Perpoint erin te planten), is het beter om deze variëteit volledig te verlaten. Hoewel. Ik oordeel alleen op foto en beschrijving, in de praktijk zal het redelijk goed mogelijk zijn. Ik zou haar daar niet neerzetten.

Deel je ervaring, hoe overwinteren deze rozen hier? Ik vind ze heel leuk, maar gezien het feit dat ze duurder zijn dan de rozen van Austin, zou ik graag een beetje willen weten voordat ik ga braken. )))

In mijn ten zuiden van MO, wint Guyot rozen en ontwikkelt zich slecht, dus Mursilka, ga voorzichtig kapot, ik denk dat de winteromstandigheden in je tuin nog moeilijker zijn dan hier in MO.
Rozen zijn mooi, ongewoon geurig, maar in eerste instantie erg onstabiel tot zweren. Natuurlijk is dit geen probleem voor degenen die eindeloos rozen behandelen en sprenkelen.

Ventilo http://kseniaa.MoiFoto.ru/125168/f3560724 - Ik zou zeggen een zeer kleine roos, en als je elk jaar een slechte overwintering toevoegt, heeft ze geen kracht meer om te herstellen. Als je je erop concentreert, dan zal het een "gat" in de rozentuin zijn. Waarschijnlijk spring met haar deel.
Francis blaise
http://kseniaa.MoiFoto.ru/125168/f4775027
Agnes schilliger
http://kseniaa.MoiFoto.ru/125168/f4113128
Festival des jardins de chaumont
http://kseniaa.MoiFoto.ru/125168/f3532246
Versigny
http://kseniaa.MoiFoto.ru/125168/f3532247
Bloemen zijn meesterwerken, maar in de lente, na overwintering - dit zijn tranen. Ik zag foto's van giyoshek in warme randen (met milde winters), is een andere zaak.

Slik goed, je hebt zo'n prachtige Ilse Krohn Superior. Vertel me alsjeblieft, hoe oud is ze? Ik heb het dit jaar geplant, maar het groeide zwak, aan het einde van de zomer gaf ik een lange zweep dat ik geen tijd had om te bloeien. Misschien zijn er enkele functies voor haar of hoeft u alleen maar te wachten?

_Mursilka__, ik heb deze rozen goed winter, problemen waren alleen in de eerste winter. En de rozen van Austin zijn integendeel erg slecht, ik heb al afscheid van hen genomen (met zeldzame uitzonderingen).

NN., Nina welkom! Oh, deze schoonheden Guyot (shki). jij bent ook ver van de zuidelijke breedtegraden en de indrukken zijn anders. Ik heb net het tegenovergestelde Austin goed. Ze weigerde bijna Meiyan, Guyot volgde. drie jaar, slechte resultaten. Zodat we de methoden van beschutting en planten niet schilderen, wil ik liever zeggen dat een fatsoenlijke overwintering voor mij de overwinterende struik als geheel is. Met lichte vorstschade. In Guyot blijft op 1,2 takken, of je moet alles geënt snijden. Ze groeien samen met iedereen in een rozenkrans, dus wanneer de voorwaarden voor iedereen hetzelfde zijn, is het erg merkbaar.
Madika, Ilze, mijn favoriet. Misschien is dat de reden waarom ik zo'n bloei krijg :)) Er zijn geen speciale functies in de zorg, maar ik geef haar niet meer dan 2 meter om te groeien.

Het lijkt mij. dat je alles moet proberen, elk heeft zijn eigen microklimaat, zoals meer dan eens hier op het forum is gezegd. Dit jaar zal ik mijn eerste drie giyoshki planten. Laten we kijken wat er gebeurt. We zullen foto's rapporteren.

Slik goed, en ik verwelkom! En ik kan het niet helpen, maar herinner me je reis door de Franse rozen (mijn Engelse vrouwen, ze zijn waarschijnlijk gestopt met groeien met wrok tegen mij en stilletjes "afgewezen"), omdat mijn hart al toebehoort aan Frankrijk en haar rozen, en pas na die rozen en verhalen en nog meer :)) Trouwens, en de rozen van Meyana zijn eindelijk "gescheiden", ik ben erg tevreden over hen, ze groeien als in hun thuisland. Letitia Casta zit naast onze geliefde Graciosa en is niet inferieur aan haar in lengte of kracht. Ik zal het opnieuw planten (in de vorm en kleur van de bloemen, de combinatie is niet mijn li.) Ik schreef al een beetje over de mayanok in het volgende onderwerp.
Rozen Guyot - liefde op het eerste gezicht. Martina Guillot is over het algemeen een enorme struik. De rest wordt lange tijd "wakker", maar het lijkt erop dat ze aan de slag gaan.
Madika, je echte waarheid is proberen. Ja, het is leuk :)
Ik had problemen in het landingsjaar. Verschillende volmaakt perfecte, slapende, gemerkte zaailingen, geplant in de tijd, stierven rustig, begonnen zelfs niet te groeien. Het was erg slecht voor me, maar ik was in staat om mijn verdriet te overwinnen en bestelde het op het spoor. jaar dezelfde variëteiten, groeien, ttt. Dit ben ik over Florance Delattre (schrijven vanuit het geheugen).

Ja, liefde op het eerste gezicht - het wordt zeker gezegd! De rozen van Austin hebben een fijne winter bij me. Waarschijnlijk probeer je er nog één (Guillau) in de grond te laten))

Dit seizoen won ik de Versigny http://img-fotki.yandex.ru/get/6401/2. mooie vrouw Het zal jammer zijn als het in de winter valt ((

Mursilka, vorig jaar twee Guillot-rozen besteld: Laurent Cabrol en Martina Guillot. Martina Guillot weigerde op het laatste moment - er waren beoordelingen dat het niet goed bloeit. Ik hou erg van Franse rozen, maar Meiyan heeft een slechte winter. Over Laurent Cabrol van Eugene L. Ik ben het er volledig mee eens. Spruitte snel, twee golven bloeiden rijkelijk, de struik is mooi, behalve dat het altijd roze van kleur was, de bloem was in vieren gedeeld. Maar de zomer was erg heet en het eerste jaar steeg. Ik hoop dat als je overwintert, je beide kleurschakeringen en een kanten bloem kunt laten zien. In de winter ging sterke struik. De indruk van de roos is erg goed. Lente tekenen op het resultaat van overwintering. Ik kom ook uit Chelyabinsk. Eva3712, slik goed, je Versigny is prachtig. Ik vind deze roos heel leuk.

Caramel, bedankt, overwinteren hier is het belangrijkste voor ons, dus het maakt me niet erg van streek als een of andere bloem één keer bloeit of de bloem snel rondvliegt - overleefde, al een grote vreugde!

Rassen van bodembedekkende rozen met beschrijving en foto

Sinds de tijd van het oude Rome is de roos gekweekt als een decoratieve bloeiende plant om het terrein en de gebouwen te versieren. Elk jaar zijn er nieuwe variëteiten, variëteiten van deze unieke bloem.

In de jaren '70 van de vorige eeuw werd door het kruisen van de Vihura-klimboom met dwergvariëteiten een nieuwe groep rozen gecreëerd, die bodembedekker werd genoemd. Ze worden gekenmerkt door mooie en lange bloei, ziekteresistentie, vorstbestendigheid. In het artikel zullen we kijken naar de mooiste soorten bodembedekkende rozen.

Wat zijn bodembedekkende rozen

Tegen het midden van de vorige eeuw worden rozen de meest populaire decoratieve bloemen. Echter, in de traditionele vorm van rozen zijn moeilijk te verzorgen, snel vervagen, hebben geen immuniteit tegen ziekten. Sinds de jaren '70 is in Europese kwekerijen (Frankrijk, Denemarken, Duitsland) actief begonnen met de selectie van een nieuw ras, waardoor verschillende soorten bodembedekkende rozen zijn geïntroduceerd, bedoeld voor het modelleren van de percelen.

Tegenwoordig worden soortenkenmerken overgenomen door de bloementeelt, deze variëteit wordt officieel toegewezen aan een afzonderlijke groep. De laatste jaren is een andere naam voor deze bloemen, ondermaatse heesterrozen, actief gebruikt in de literatuur over bloemenindustrie.

Ze onderscheiden zich door kruipende of hangende scheuten, waarop zich een groot aantal knoppen bevinden. Afhankelijk van het ras varieert hun aantal van 80 tot 150. De hoogte van een struik is 20-150 cm, wat het onderhoud en onderhoud tijdens de teelt enorm vergemakkelijkt. Alle bodembedekkende rozen hebben de volgende kenmerken:

  • zeer hoge groeisnelheid;
  • vertakkende struik, breedte meestal groter dan de hoogte;
  • de bloeitijd, een groot aantal knoppen;
  • decoratieve kleuren, scheuten en vruchten;
  • weerstand tegen klimatologische omstandigheden;
  • pretentieloze zorg.

Vanwege hun korte gestalte worden bodembedekkende rozen actief gebruikt voor landscaping plots, het creëren van decoratieve composities, evenals voor binnenshuis groeien als een potplant.

Namen van de beste variëteiten

Vandaag zijn er enkele tientallen variëteiten, verschillende kenmerken van de struik, kleur en uiterlijk van de knoppen. Afhankelijk van het uiterlijk, worden tussen de bodembedekkende rozen, planten van verschillend volume met kruipende of vertakkende scheuten, evenals tamelijk grote heesters met verticale groeirichting onderscheiden. Daarnaast wordt een grote variëteit gepresenteerd en kleurenknoppen.

Halloween (hallo)

Het is een lage en uitgestrekte struik tot 50 cm hoog, de kruinbreedte kan meer dan een meter in diameter bereiken. Grote badstofbloemen hebben een uitgesproken glans, de kleur verandert tijdens het seizoen van donkerrood naar kersen.

De gemiddelde diameter van de roos is 7 cm, de bloemen worden verzameld in grote bloeiwijzen. Tijdens de bloei is er geen geur kenmerkend voor rozen, wat wordt gecompenseerd door de pracht van de struik. De variëteit is vorstbestendig, bestand tegen -30 ° C, er is weerstand tegen ziekten die typisch zijn voor de cultuur.

Swanee (Swany)

De roos wordt vertegenwoordigd door een middelgrote en verspreide struik, de diameter van de kroon bereikt 2 m, hoogte - 75 cm.De struik is groenblijvend, kleine bladeren zijn geschilderd in een rijke donkergroene kleur. Tijdens de bloei worden geurige bloeiwijzen gevormd, bestaande uit 10-20 bloemen. Bloemblaadjes hebben een witte kleur met een roze midden. Bloemen bereiken een diameter van 6 cm. De variëteit is vorstbestendig, de immuniteit tegen ziekten is gemiddeld.

balletdanseres

Grote variëteit, lengte van de scheuten bereikt 1,5 m. Sterke vertakking, kroon heeft een afgeronde vorm. Bloei is overvloedig en erg lang, kan doorgaan tot het begin van de vorst. Simpele bloemen worden verzameld in trossen, bloembladen worden wit geschilderd met een roze rand. Terwijl ze bloeien, worden ze groter, helderder. Het ras heeft een aangenaam muskusaroma, winterhardheid en een goede aanpassing aan ongunstige omstandigheden.

Scarlet (Scarlet)

Wordt beschouwd als een van de hardste soorten bodembedekkende rozen. De hoogte van de struik is slechts tot 50 cm, donkergroen blad heeft een aantrekkelijke glans. De kleur van de bloemblaadjes varieert van helderroze tot paars. Bloeiwijzen zijn weelderig, hebben een badstof. Bloei is er in overvloed, duurt bijna de hele zomer tot de vorst.

Fee (fee)

Deze variëteit wordt vaak gebruikt voor het maken van lage heggen, landscaping sites, terrassen en tuinhuisjes. Schiet goed wortel, groeit actief en vormt struikgewas tot 60 cm hoog. De diameter van de kroon - 80-110 cm.

Bloeien is mogelijk van midden in de zomer tot het einde van de herfst. De bloemen worden verzameld in dikke hangende bloeiwijzen met een lichtroze kleur. Knoppen ademen een zoete appelgeur uit, overvloedige bloei - rozen bedekken bijna het gebladerte van de struik. Vorstweerstand en uithoudingsvermogen op een gemiddeld niveau.

Amber Viel

De variëteit wordt weergegeven door een hoge struik, de lengte van de scheut kan 70 cm bedragen De bloemen hebben een bolvorm, de kleur van de bloembladen varieert van amber tot geelgroen. Amber Viel bloeiwijzen zijn een van de grootste van bodembedekkende rozen, de gemiddelde diameter is 10 cm. Tijdens de bloei, de plant ademt een aangename geur met hints van kruiden. Het heeft een goede immuniteit tegen ziekten die typisch zijn voor de cultuur.

Douceur Normande

De roos van deze variëteit vormt een compacte en zeer nette struik met een spreidende kroon. Dit is belangrijk om te overwegen tijdens het planten, om de plantengroei niet te beperken. De scheuten zijn in staat om te groeien tot 130 cm. De bloei is weelderig, bijna het hele zomerseizoen kan duren.

De bloemen zijn groot, vertegenwoordigd door een wijd open kom met zalmkleur. De randen van de bloembladen en meeldraden zijn meestal lichtgeel. Bij landschapsontwerp wordt dit ras vaak gebruikt voor het versieren van hekken, gebouwen en als onderdeel van groepsbeperkingen.

Fiona (Fiona)

Een verscheidenheid aan Duitse selectie. Het wordt vertegenwoordigd door een sterke mediumgroei struik tot 85 cm hoog, de takken zijn gewelfd. Overvloedige bloei wordt waargenomen vanaf het begin van de zomer tot de vorst. Terry bloemen van een fel roze tint worden verzameld in grote bolvormige bloeiwijzen. Dit type bodembedekkende rozen is winterhard en zeer immuun voor ziekten.

Aspirine Rose (Aspirine Rose)

De score wordt toegepast op groeps- en enkele landingen. Net als andere soorten rozen met een medische naam, veranderen de knoppen de kleur van de bloemblaadjes als het koud wordt. De struik is zeer weelderig, de hoogte kan 80 cm bereiken.

Wit-roze bloeiwijzen worden verzameld van 10-15 bloemen, in een groot aantal bevinden zich op sterke ontsnappingen. De bloemen zijn komvormig, hebben een sterke dubbelheid. De diameter van de kom is 6-8 cm. Ondanks het feit dat deze rozen winterhard zijn, is het aan te raden om ze in de winter te dekken.

Haydetraum (Hedetraum)

Dit is een lage struik met hangende scheuten. Crohn kan groeien tot een diameter van 1 m, planthoogte - 80 cm., Bloei wordt waargenomen vanaf het begin van de zomer tot halverwege de herfst. De bloemen zijn middelgroot, de diameter van de knoppen is 3-5 cm.

De bloemblaadjes zijn geschilderd in een rijke roze kleur, er zijn lichte badstof bloeiwijzen. Variety ziet er aantrekkelijk uit in zwevende composities, kan worden gebruikt voor het versieren van priëlen en terrassen. Rozen Heidetraum heeft een zwakke immuniteit tegen echte meeldauw, wat belangrijk is om te overwegen als je weggaat.

Amber Sun (Amber Sun)

Het ras is goed geschikt voor meerdere aanplantingen en ziet er ook decoratief uit als het wordt gehouden met lichtere rozenrassen. De struik heeft een dicht gebladerte, zeer uitgestrekte en vertakte. Schiet neerhangende type groeit in hoogte tot 50-60 cm.

Bloeit rijkelijk, duurt de hele zomer. De bloemen zijn klein, semi-badstof structuur. Bloemblaadjes zijn geschilderd in verschillende tinten geel. Zoals de vorming van rosebuds feller, ademen een delicate aroma. Het heeft vorstbestendigheid, sterke immuniteit.

Matador (Matador)

De struik van deze variëteit wordt gekenmerkt door uithoudingsvermogen en groei. Vaak gebruikt om een ​​haag te maken, maar vaak worden rozen van dit type geplant in potten, containers. De plant kan zelfs in de halfschaduw bloeien, bloeiwijzen worden verzameld van 10-15 bloemen.

De knoppen zijn klein, geschilderd in een heldere dieprode schaduw die erg decoratief lijkt tegen de achtergrond van donkergroen glanzend gebladerte. Rozen Matador zijn vorstbestendig, maar het wordt aanbevolen om een ​​schuilplaats voor de winter te maken.

Orange Morsdag (Orange Morsdag)

Het wordt vertegenwoordigd door een struik met kruipende scheuten, groeit tot 40-50 cm. De bloei is overvloedig en lang. Crusiform bloeiwijzen zijn klein van diameter, maar zeer weelderig. Rozenblaadjes zijn geschilderd in lichte crimson tonen. De variëteit wordt vaak gebruikt als tuinplot, ingericht in een rustieke stijl. Vooral decoratief bij het planten in mixborders bij altijdgroene naaldstruiken.

Snow Carpet (Snow Carpet)

Een van de eerste soorten bodembedekkende rozen voor de amateurbloementeelt. Gefokt in 1980. Deze dwergvarieteit, bushhoogte is niet groter dan 10 cm, dankzij de talrijke kruipende flexibele scheuten, kan de plant tot een meter in diameter groeien.

Bloei is er in overvloed en erg lang. Bloeiwijzen worden verzameld uit verschillende bloemen, geschilderd in een sneeuwwitte tint. Tijdens de bloei is er geen aroma, dat wordt gecompenseerd door de pracht van de knoppen.

Nozomi (Nozomi)

Deze variëteit van bodembedekkende rozen is in 1968 door Europese kwekers gefokt, maar wordt nog steeds actief gebruikt in landschapsontwerp. Bush srednerosly, hoogte - 60 cm.De scheuten zijn zeer uitgestrekte, hebben grote spikes over het hele oppervlak.

De bloeiwijzen zijn groot en weelderig. De bloembladen zijn geschilderd in een prachtige, rijkroze kleur met crème aderen (zie foto). Tijdens de bloei ademt de roos een sterke geur uit, die lange tijd sierlijk is en in een gesneden vorm blijft. Het heeft een sterke poederachtige meeldauw immuniteit, tolereert tamelijk lage temperaturen.

Sedana (Sedana)

Het ras wordt vertegenwoordigd door een compacte struik tot 90 cm hoog, de takken zijn van een hangend type, zeer flexibel en groeien snel. Het blad is dicht, is geschilderd in donkergroene kleur met een sterke glans. De kleur van de bloembladen kan zelfs op één plant verschillen, meestal zijn er knoppen van roze, gele of abrikozenkleur. Rose heeft vorstbestendigheid, sterke immuniteit en aanpassingsvermogen aan omstandigheden van detentie.

Bovendien zijn dergelijke variëteiten van bodembedekkende rozen als Kastel, Super Dorothy, Tornado, Four Seasons, Lilac rain erg populair bij binnenlandse en westerse bloemkwekers. Bij het kiezen van een plantensoort, is het noodzakelijk om rekening te houden met de kenmerken van de groei van de struik, het type scheuten en de kleur van de bloembladen om de meest interessante composities te creëren.

Bodembedekkende rozen zijn een sierplant die actief wordt gebruikt voor landscaping percelen, tuinhuisjes en terrassen. In tegenstelling tot traditionele soorten hebben variëteiten een sterke immuniteit, uithoudingsvermogen en het vermogen zich aan te passen aan klimatologische omstandigheden. Vanwege ingetogenheid en snelle groei is dit type rozen het best geschikt voor beginnende hoveniers.

We kweken bodembedekkende rozen in onze bloementuin

Bodembedekkende rozen betekenen een hele groep ondermaatse, kruipende bloemplanten met kleine rozen, die door hun sierlijke vorm en heldere kleur veel worden gebruikt in het landschap van een bloementuin, harmonieus passend in verschillende soorten ontwerp.

Algemene kenmerken van bodembedekkende rozen

De voorloper van alle bodembedekkende rozen is de Rosa rugosa-soort, die ook Japans of gerimpeld wordt genoemd. Het groeit in Japan, Korea, China en in het zuidoosten van Siberië. Dankzij tal van veredelingswerken slaagden wetenschappers erin een groot aantal variëteiten te brengen die zich zelfs door het strenge landklimaat hebben aangepast vanwege de hoge winterhardheid.

De tuinders hielden van de bodembedekkers dankzij hun duidelijke voordelen:

  1. Te oordelen naar de vele jaren ervaring en echte beoordelingen van deze bloemen, is het gemakkelijk om prachtige rozentuinen te maken en ze ook te gebruiken in combinatie met andere planten.
  2. Laagblijvende rozen leggen, in tegenstelling tot veel hogere zussen, geen speciale zorgbehoeften op.
  3. Belemmerde rozen lijken in veel gevallen meer geschikt dan variëteiten van gewone lengte. Bovendien helpen ze in gevallen waarin je de kale grond wilt verbergen.
  4. Ten slotte kan men een keuze maken uit een groot aantal kleuropties: bodembedekkende rozen zijn in dit opzicht absoluut niet onderdoen voor gewone rozen. Er zijn opties van wit en crème tinten tot geel, oranje-oker, roze, rood en lila.

Voordat u deze planten gaat planten, moet u een tuinplaats voor een bloembed kiezen - u moet een paar eenvoudige regels overwegen, die in detail in de betreffende sectie worden beschreven.

Galerij: bodembedekkende rozen (25 foto's)

Hoe zorg je voor bodembedekkende rozen (video)

De beste variëteiten van bodembedekkende rozen

Voordat je begint met het creëren van de tuin van je dromen, is het belangrijk om inspiratie op te doen en, natuurlijk, verantwoordelijk te zijn voor het kiezen van de variëteiten van bodembedekkende rozen. In principe kunt u verschillende soorten kiezen - het belangrijkste is om rekening te houden met hun kleuren en kenmerken van aanpassing aan lokale klimatologische omstandigheden.

Hallo (hallo)

Dit is een van de meest geliefde varianten, omdat het de beste eigenschappen van een roos vergde: de struik ziet er netjes uit vanwege zijn compactheid en geeft tegelijkertijd veel bloemen met een rijke paarsrode kleur. Het gebladerte heeft tegelijkertijd verzadigde groene kleuren dankzij wat zorgt voor een uitstekende contrastachtergrond.

Interessant is dat elke bloem heel dik wordt - ze dachten dat deze uit meer dan honderd bloemblaadjes bestond, dus als je deze bloemendecoraties plotseling nodig hebt voor een familiefeest, kun je deze optie gebruiken. Een ander voordeel van het ras is dat het Russische winters heel goed verdraagt, wat vooral belangrijk is voor het klimaat in de Oeral en Siberië.

Hallo variëteiten (Hallo)

Nadia Meillandecor

Volgens bloemnormen kan dit ras als een nieuw woord worden gezien onder bodembedekkers: het is in 2006 gefokt. Bloemen hebben tinten van melkachtig, crème en geel. Het belangrijkste voordeel van de struik - in een helder, schitterend blad, dat op zichzelf erg mooi uitziet.

Vaak worden de bloemen tweekleurig: meer geel naar het midden en met een witte rand. Ze bestaan ​​ook uit een groot aantal bloembladen, wat ze een speciale pracht en praal geeft. De struik groeit erg snel, terwijl het aantal kleuren klein is, maar over het algemeen ziet de compositie er heel netjes uit. Een andere plus - rozen stralen een aangename geur uit.

Scarlett (Scarlet)

Deze variëteit behoort ook tot de hybride lijn van Meillandrcor. Onlangs in Frankrijk gefokt - in 1987. Het heeft een zeer uitgestrekte, fontein-achtige struik, waardoor zelfs 1 struik verbergt tot 0,5 m 2 kale grond. Interessant is dat de bloemen de hele zomer en zelfs in het vroege najaar in de tuin zullen verrassen. In kleur zijn ze klassiek rood en zien ze er gunstig uit op de groene achtergrond van het gazon of andere planten. Onderscheidend kenmerk - de verhoogde vorstbestendigheid.

Verscheidenheid Scarlett (Scarlet)

Red Swany (Red Swany)

De variëteit komt ook uit Frankrijk en wordt zowel in Europa als in Rusland beschouwd als een van de beste bodembedekkers op het gebied van esthetiek en adaptieve kwaliteiten. Geeft prachtige vormrozen met delicate bloemblaadjes die het volume verhogen. Op kleur - klassiek wit en rood.

Als de herfst warm was, bloeit de struik zelfs in oktober. Tegelijkertijd groeien rozen grote bloeiwijzen, die elk 5-20 stukken op lange steeltjes geven. Strooibus, met een diameter tot 200 cm, waarmee u voor altijd het probleem van ongebruikt land of andere oppervlakken die ik wil bedekken, vergeet om een ​​aantrekkelijk uiterlijk te behouden.

Amber Viel

Het ras is interessant omdat het continu bloeit tijdens de tweede helft van de zomer en het vroege najaar. En hij houdt ook van tuinders voor de oorspronkelijke bolvorm van bloemen, waarvan de diameter tot 10 cm is De kleur is ook interessant - van geel tot amber, abrikozentinten. In dit geval zien de bloemen er heel licht uit - ze bestaan ​​uit slechts 15-20 bloemblaadjes.

De struik groeit zeer soepel en netjes - tot 75 cm hoog en groeit tegelijkertijd breed genoeg om het bloembed of de loopbrug aantrekkelijk te maken. Het heeft een uitstekende weerstand tegen ongedierte en is vrij kieskeurig over de omstandigheden van detentie.

Sorteer Amber Viel

Morshdag (Morsdag)

Deze variëteit produceert uitzonderlijk mooie bloemen, waarvan de kleur varieert van pastel perzik tot paars, fel rood en koraal. De bloemen zijn schijnbaar badstof, maar bestaan ​​uit een klein aantal (15-20) bloembladen en hebben een diameter van maximaal 4 cm. Dankzij een groot aantal rozen vormt de struik een heel mooi, letterlijk feestelijk bloembed. Bladeren zijn leerachtig, met een glanzend, glanzend oppervlak, zodat de bloemen er bijzonder elegant uitzien.

DIT IS INTERESSANT

Het ras kreeg de titel "Best Polyanthus Rose" in de American Rose Society - hij behield de eerste plaats van 1998 tot 2001.

Patte de Velours

Deze variëteit heeft een gecombineerde kleur: interne groeven in de crème bloembladen, en aan de randen volgt een roze rand. Tegelijkertijd bloeien struiken bijna continu - elke bloem met een diameter van 5-6 cm leeft slechts een paar dagen.

Patte de Velors Sort

DIT IS INTERESSANT

Dit is een van de weinige soorten die geen doornen heeft. Er wordt aangenomen dat dit te wijten is aan een mutatie die zich heeft voorgedaan tijdens het fokproces. Deze functie heeft geen invloed op de kwaliteit van de bloei en andere indicatoren.

Tornado (Tornado)

De variëteit is in 1973 in Duitsland gefokt. Het heeft prachtige bloemen van felrode en bordeauxrode tinten met een diameter van 8 cm. Dankzij de prachtige opengewerkte structuur van de bloembladen zien ze er zeer origineel en aantrekkelijk uit.

Het ras is bestand tegen ziekten en geldt ook voor vorstbestendig, daarom wordt het vaak gebruikt als decoratie op gewone stedelijke bloembedden.

Annie Dupre (Anny Duperey)

Het ras komt oorspronkelijk uit Frankrijk, waar het in 2006 werd gefokt. De bloemen zijn vrij groot (8-10 cm in diameter), en de struik bereikt een meter of meer in hoogte. Kleur - pastel geel, zeer delicaat. Vanwege het feit dat 3-5 bloemen groeien op een bloemstengel en de struik als geheel uitgestrekt is, ziet hij er op een bloemperk positief uit.

Hoe bodembedekkende rozen te planten (video)

DIT IS INTERESSANT

Een heel interessant kenmerk van het ras - bloemen stralen een citrusachtige, rijke geur uit. Als je meerdere struiken langs het pad plant, is het vooral prettig om eroverheen te lopen.

Zorg voor bodembedekkende rozen die de hele zomer bloeien

Veel variëteiten zijn aangepast om continu een groot aantal bloemen te produceren - gedurende de zomer en de eerste helft van de herfst. Het is alleen belangrijk om een ​​paar zorgregels te overwegen:

  1. Voor alle soorten is het belangrijk om voldoende licht en de afwezigheid van sterke schaduw te bieden, en het is beter om een ​​lichte schaduw te creëren, zodat direct zonlicht de hele dag op het gebladerte valt.
  2. In dit opzicht is de beste tuinplaats voor beplanting de westelijke, zuidwestelijke en zuidoostelijke kant.
  3. In regio's met warme winters (Midland, regio Moskou, Zwarte bodem, Krasnodar-gebied), is het beter om rozen te planten in de herfst, en in Siberië, in de Oeral en in het Verre Oosten - in het voorjaar.
  4. Je moet er onmiddellijk voor zorgen dat het onkruid zo min mogelijk groeit, want later, vanwege de kruipende stengels van rozen, zal het moeilijk zijn om ze te verwijderen. De grond wordt grondig gewied, losgemaakt en behandeld met een speciaal middel (bijvoorbeeld "Roundal").
  5. Rozen groeien slecht op droge grond en zijn zeer zuur. Voor hen is zwarte aarde optimaal, evenals leem, zwak zuur.
  6. Het gat is gekozen met een diepte die overeenkomt met de wortels plus 15-20 cm. De afstand tussen de zaailingen is 30-40 cm en er mogen niet meer dan 4 struiken geplant worden per 1 m 2.
  7. Bemesten met typische complexe topdressings tijdens het planten, een maand later en onmiddellijk nadat de eerste knoppen zijn gedroogd (na de eerste bloei). Tijdens de bloei geen kunstmest maken! Water geven is nodig om het beste te kiezen, want rozen sterven niet alleen aan een gebrek, maar ook aan een teveel aan vocht. De grond eronder moet altijd matig nat zijn - minimaal 2 keer per week water geven in een hete zomer.
  8. Het gewas moet zo nodig zijn om alle struiken de juiste, dezelfde vorm te geven. In de lente moet je oude, dode en halfdroge scheuten verwijderen.

Veel soorten bodembedekkende rozen zijn aangepast om continu een groot aantal bloemen te produceren - gedurende de zomer en de eerste helft van de herfst.

Kenmerken van groeiende bodembedekkende rozen in de regio Moskou

Om rozen succesvol in ons land te laten groeien, moet u rekening houden met de hierboven beschreven zorgregels. De volgende variëteiten zijn bijzonder geschikt voor de klimatologische omstandigheden in de regio Moskou:

  • ballerina;
  • Bonica;
  • concerto;
  • Eerlijk spel;
  • ferdy;
  • fiona;
  • kent;
  • Nozomi;
  • Patte de Velours;
  • Sneeuw Ballet;
  • Weisse Immensee.

LET OP

Als een ras een ADR-markering heeft, betekent dit dat het strenge testen heeft ondergaan met vorst, hitte en andere ongunstige omstandigheden. Je kunt garanderen dat in de buitenwijken dergelijke bloemen meer dan echt groeien.

Bodembedekkende rozen zijn de beste manier om niet alleen een originele, maar ook een romantische toets aan de tuin te geven.

Rassen die bijzonder populair zijn in de regio Moskou en in andere gebieden van ons land vanwege hun winterhardheid staan ​​in de tabel.

rasnamen (in het Russisch)

Pearl Meyndekor, Castelruter Spatzen, Avery Drift, Sunny, Aspirin

Annie Dupre, Augusta Louise (heeft de originele oranje randen), Vacations, Sonnenshire

Palmengarten, Fairy, Crazy, Topolina, Four Seasons, Penny, Bierlandland Rug, Rosita

Ethiopië, Clementine, Aprikot, Ninett, Paul Cezanne

perzik en room

Pat de Velor, Morsdag

Scarlet Mayandekor, Cherry Girl, Nostalgia, Madey, Rody

karmozijnrood, scharlaken en paars

Tornado Purple
Regen, Prodizhe Ekarlat, Purple Haze

Zaden van deze variëteiten worden verkocht, maar in winkels en gespecialiseerde kwekerijen kunt u zaailingen kopen, waarvan de aanplant nog eenvoudiger zal zijn.

Het gebruik van kruiprozen in landschapsontwerp

Ondanks hun naam kunnen deze rozen niet alleen worden gebruikt in gevallen waarin u de onooglijke plekken in de tuin moet verbergen: in feite is de lijst met ideeën veel groter en hier zijn enkele van die de tuinman kunnen inspireren om:

  1. Ten eerste kunnen deze struiken een uitzonderlijk mooi ontwerp voor de baan creëren. Om dit te doen, kunt u elke soort kiezen - van de laagste tot de hoogste, die kan oplopen tot 120 cm. De belangrijkste vereiste is dat de struiken ongeveer even groot en breed moeten zijn, dus u moet ze in de gaten houden en op tijd trimmen.
  2. Bodembedekte rozen kunnen worden geplant langs de dacha-vijver. In dit geval is het beter om variëteiten te gebruiken met een overvloedig aantal bloemen, omdat tijdens de bloei de tuin een magisch uitzicht krijgt: dikke struiken met een overvloed aan verf zullen worden weerspiegeld in de spiegel, het gladde oppervlak van het water - het ziet er echt romantisch uit en inspireert tot een verdere transformatie van de site.
  3. Van bijzonder belang zijn de zogenaamde standaardrozen. Misschien is dit de meest originele versie van het gebruik van bodembedekkers. Kort gezegd, een shtamb is een wilde roos of een struik van een lange roos, waarop takken van laaggroeiende variëteiten zijn geënt. Het resultaat is een echte boom met een spreidende kroon met een groot aantal bloemen. Deze techniek is niet alleen effectief in gebruik in de tuin, maar ook in puur praktisch opzicht: rozenbottel heeft een goede winterhardheid, waardoor bloemen de nachtvorst veel beter overleven.
  4. Het is erg handig om bodembedekkende rozen in een bloempot te laten groeien: in dit geval kunnen ze periodiek van plaats naar plaats worden overgebracht en het uitzicht diversifiëren. Kleine potten kunnen worden opgehangen aan de dacha-omheining, naast het huis (haag) lopen of met een zithoek (terras) - een echt antiek landschap.
  5. Ten slotte is het vrij eenvoudig om hun bodembedekkers te maken van bedden die alleen uit rozen bestaan ​​en ook om ze in rotstuinen aan te brengen. Het is mogelijk om struikrozen te combineren met bloemen - het belangrijkste is dat ze geen sterke schaduw voor hen creëren.

Bodembedekkende rozen in tuinlandschap ontwerp (video)

Bodembedekkende rozen zijn misschien de beste manier om niet alleen een originele, maar ook een romantische toets aan de tuin te geven. En omdat het heel eenvoudig is om voor veel soorten te zorgen, kan een beginnende amateur zijn tuin ook decoreren.

Bodembedekkende rozen voor de tuin: rasbeschrijving

Aan het eind van de jaren '70, als gevolg van het oversteken van het klimtouw Vihura met dwergvariëteiten van rozen, werd een interessant nieuw type rozen verkregen - bodembedekker. De variëteit werd met een knal geaccepteerd en erkend door de wereldgemeenschap van bloemenkwekers.

In dit artikel beschouwen we de meest populaire soorten bodembedekkende rozen met een gedetailleerde beschrijving en foto's.

Hellow

Nette tot een halve meter hoge struikvariëteiten verspreidt de kroon per meter in diameter. Rozen zijn bedekt met glanzende, verzadigde groene bladeren. De diameter van de komvormige bloemen is tot 7 cm. Het is interessant dat de bloeiende karmozijnrode bloemen tijdens het bloeien veranderen in dikke kersen.

Bloemen worden verzameld in grote bloeiwijzen van maximaal vijftien stukken, helaas hebben ze geen geur, maar de dikke dubbele bloem (tot 125 bloembladen) compenseert dit nadeel meer dan goed. De hel is ongewoon weelderig, het bevat ook ziekteresistentie en bovendien zijn deze bodembedekkende rozen winterhard en bestand tegen temperaturen tot -30 ° C.

Swanee

Rosa Swani is een grote en uitgestrekte struik: de hoogte is maximaal 75 cm, de kroon heeft een diameter van twee meter. Shvani-struik onderscheidt zich door groenblijvend gebladerte, de bladeren zijn klein, donkergroen. In de bloeiperiode groeien lange scheuten in de vorm van een paraplu met het aantal bloemen tot twintig stuks.

De diameter van de bloemen - tot zes centimeter, bloemen badstof. Ongebruikelijk gekleurd: de hoofdachtergrond is wit met lichtroze centrum, ze trekken altijd de aandacht. Variëteit Swani verdraagt ​​vorst.

scharlaken

De bodembedekkende rozen van de variëteit Scarlet hebben een kleur variërend van felroze en karmijnrood tot paars. Bij een struik van halve meter hoog, helder, donkergroen, glanzend blad.

Het ras wordt beschouwd als een van de meest winterharde, het heeft het hoogste percentage van bewortelingszaailingen. De aandacht wordt gevestigd op weelderige bloeiwijzen met felgekleurde dubbele bloemen. Deze rozen bloeien in de zomer en een deel van de herfst en zijn enorm populair bij tuinders.

fee

The Fairy's groundcover roos is een weelderige, lage struik tot 60 cm lang en met een kroon diameter van iets meer dan een meter. Tijdens de bloei lichtroze bloeiwijzen zo dicht bedekken de struik die eronder en onmerkbaar groene bladeren van klein blad.

Terry bloemen opknoping van stevige lange scheuten hebben een aangename geur met goed waarneembare tonen van appel. Het ras heeft een lange bloeiperiode - vanaf het midden van de zomer tot bijna aan het einde van de herfst.

Rose Fairy bodembedekker als gevolg van dikke bloeiwijzen en flexibele scheuten gebruikt in bijna alle ontwerptechnieken: rotstuinen, hangende bloementuinen, rotstuinen en vele anderen. Fairytentenpannen en terrassen sieren vaak de koraalhoed van de fee-rose bloemen.

Amber Viel

Rosa Amber Viel is een hoge struik, een bodembedekkende variëteit groeit tot 70 cm. Rond, als ballen, bloemen van de originele kleur: er zijn barnsteen- en abrikozenkleuren, tinten groene thee en felgele tonen.

Rose ruikt een subtiele, kruidige geur. Bloemen van deze variëteit behoren tot de grootste - 10 cm in diameter. De kwaliteit verschilt in goede immuniteit voor de ziekten die inherent zijn aan bloeiende planten.

Douser Normand

Compacte, nette struik verspreidt de kroon op grote schaal, dus u moet van elkaar planten op een afstand van minstens een halve meter. Sterke scheuten groeien tot 130 cm. De variëteit bloeit prachtig tijdens de zomermaanden. De bloemen zijn groot, geopend als een brede kom, van een ongewone zalmkleur, met een lichtgele meeldraad en een gebeeldhouwde rand van de bloembladen.

Deze bodembedekker in landschapsontwerp wordt gebruikt voor het decoreren van heggen, schermen en ontwerpgroepbeplantingen.

Aspirine Rose

Weelderige struik tot 80 cm lang heeft sterke scheuten, middelgrote groene bladeren en een overvloedige bloei. Bloeiwijzen worden verzameld van 10-15 bloemen. Komvormige bloemen, semi-dubbel, tot 8 cm in diameter.

Bodembedekkende rozen van een ras met een medische naam hebben één bijzonderheid: witgekleurde bloembladen worden roze bij slecht weer. Aspirine Rose bloeit de hele zomer en valt in de herfst tot oktober. De variëteit is winterhard, maar in extreme kou is een kleine schuilplaats niet overbodig. Het ras wordt gebruikt in groeps- en enkele aanplant.

Heydetraum

Een lage struik met een brede kroon en hangende scheuten groeit tot 80 cm, de diameter van de kroon - meer dan een meter. Deze bodembedekkende rozen bloeien de hele zomer tot de eerste nachtvorst. Kleine, halfdubbele bloemen met een diameter tot vijf centimeter, een verzadigde roze kleur met een wit stipje in het midden. Het blad is donkergroen, dicht, klein van formaat.

De struik is immuun voor ziekten, maar u moet de frequentie van drenken controleren: bij hoge luchtvochtigheid kan er poederachtige meeldauw optreden. De bush ziet er prachtig uit in zwevende composities, als een live-scherm.

Amber San

Lommerrijke, uitgestrekte en vertakte struik groeit tot een halve meter. Het ras is resistent tegen ziekte en kou. Bloeit rijk gedurende het zomerseizoen. Amber San heeft semi-dubbele kleine bloemen, beschilderd met alle tinten geel. Omdat bloeiende bloembladeren een lichtere kleur aannemen dan aan het begin van de bloei. De bloemen hebben een fijne aangename geur.

Ziet er prachtig uit in combinatie met andere, levendiger rozen; in groepscomposities met sierheesters en in enkele aanplant.

matador

De sonore naam van het ras spreekt van zijn kracht, de variëteit is echt heel winterhard. Vaak wordt het gebruikt als een haag en schaduw in de tuinen. Variatie houdt van de zon, maar ontwikkelt zich goed in halfschaduw. Bestand tegen nachtvorst, maar heeft onderdak nodig.

Bloeit prachtig, het hele seizoen. Tegen de achtergrond van donkergroen sappig gebladerte, zijn heldere scharlaken kleine rozen van 15 elk gerangschikt op één bloeiwijze. Deze rozen zijn populair voor het kweken in containers en hangende potten.

Orange Morsdag

De variëteit is onstabiel voor de grillen van weer en ziekte. De struik groeit tot een halve meter hoog. Bloeit het hele zomerseizoen tot in de late herfst. Weelderige bloeiwijzen zijn bedekt met kleine karmozijnrode en rode bloemen, lichte vlekken van lichtere tonen kunnen de belangrijkste achtergrond zijn.

Terry bloemen in trossen zijn populair in landelijke gebieden, ze sieren de open veranda's en priëlen. Opengewerkte bollen bloemen zien er voordelig uit tegen de achtergrond van groenblijvende sierheesters.

Sneeuw carpe

Deze witte bodembedekkende roos werd gefokt in 1980. Sneeuwtapijt wordt beschouwd als een dwergroos - de hoogte overschrijdt zelden tien centimeter, maar het groeit tot een meter over het grondgebied. De scheuten van de roos zijn sterk, flexibel, kruipend. Terry bloemen ruiken niet, maar groeien heel weelderig op een struik.

Nozomi

Een van de beste bodembedekkende variëteiten van rozen werd gefokt in 1968. Dit is een gemiddelde hoogte van 60 cm struiken en spreidt de kroon per meter met een beetje. De struik is bedekt met klein sappig gebladerte. Lange, delicate scheuten worden beschermd door scherpe punten. Delicate roze met crème kleine bloemen vormen weelderige bloeiwijzen.

Bloemen hebben een delicaat en aangenaam aroma. De plant verdraagt ​​lage temperaturen, hoewel de schuilplaats geen pijn doet. Poederachtige schimmelimmuniteit. De roos wortelt goed op de hellingen, die vaak wordt gebruikt door landschapsontwerpers. Boeketten snijbloemen staan ​​lang en houden de geur.

sedan

Sedan - compacte struik tot 90 cm lang met een goede verzorging. Flexibele takken bedekt met dichte heldere bladeren. Ground Sedan - een roos van de beste variëteiten, de kleur ziet er spectaculair uit. Op één struik kan lichtroze met een gele tint worden gecombineerd, abrikoos met citroenoverlopen.

Het ras heeft goede immuniteit en winterhardheid. Een andere opmerkelijke variëteit van bodembedekkende rozen, Super Dorothy, wordt vaak gebruikt in het landschap om hangende tuinen en bloembedden te creëren. De kleine roze knoppen zullen elke hoek van de tuin versieren. Bodembedekkende rozen zijn niet minder mooi dan hun lange verwanten. Afgaande op de moeilijkheden bij de teelt en verzorging zijn de variëteiten van bodembedekkende bloemen veel minder veeleisend en daarom aantrekkelijk voor bloemenkwekers en tuiniers.

Beschrijving en voordelen van Amber Queen-rozen

Rosa Amber Queen - een van de beste in de gele variëteiten, geschikt voor teelt in gebieden met een koud klimaat. Het ras werd in 1983 gefokt door het Engelse kweekbedrijf Harkness. Ziet er geweldig uit in één plant, maar ook in een groep met andere rozen.

Beschrijving van Amber Queen

Op een laag struikgewas tussen groot, glanzend gebladerte van een bronskleur die in donkergroene kleur veranderde, bloeide de bloeiwijzen van dicht dubbel, elegant type van bloemen. De bloeiende rozenknopjes van Amber Queen zijn bekervormig en vrij groot, hebben een diameter van 8 cm en worden constant in de zon kleiner. Bij bloeiwijzen kunnen er 5 tot 7 stuks zijn. Maar de meest verbazingwekkende is de kleur van de kleuren van de variëteit Amber. Hun kleur is rijk amber-geel-abrikoos, die de neiging heeft te veranderen afhankelijk van het weer. In de brandende zon verandert het in een goudgeel, soms wordt het verzadigd roze. De bloem heeft een sterke, aangename citroengeur, met subtiele appeltonen.

De struik versierd met elegante toppen is erg mooi. Hij groeit tot 75 cm, soms tot 1 m hoog en 65 cm breed. Het heeft een compacte vertakte kroon. De variëteit Amber is geweldig om op een shtambe te kweken.

Voordelen van Floribunda Amber Queen

Floribunda steeg Amber Queen - een van de voorouders van vele variëteiten van gele rozen. Vanwege zijn variëteiten heeft het verschillende voordelen:

  1. De bloemen van deze variëteit bloeien vroeg. Bloeit vóór anderen en bloeit voor het begin van de vorst.
  2. Bloeit overvloedig, herhaald. Als je tijdens de bloeiperiode licht snoeit, krijg je nog meer bloemen. Snoeien is het verwijderen van lege, verdorde en verwelkte knoppen.
  3. Hoge weerstand tegen ziekten en plagen. Maar met een sterke hitte kan licht bezwijken voor echte meeldauw.
  4. Floribunda Amber is vorstbestendig, het verdraagt ​​vorst goed. Hierdoor is de variëteit uitstekend geschikt om in de middelste zone te groeien.
  5. Een andere uitstekende kwaliteit van de bloem is pretentieloze zorg.

Hoewel de rozet niet veeleisend is, moet bij het kweken ervoor worden gezorgd dat deze overdag in de schaduw staat, een verhoogde, geventileerde plaats, beschermd tegen tocht. Ze moet ook zorgen voor goede verzorging, en ze moet reageren met weelderige bloei, aangename emoties en goed humeur geven terwijl ze chique amberbloemen bewondert. En in de buurt van de roos zal Westerland een heerlijke compositie creëren, die elegant de tuin of het bloembed siert.

Garden Forum Your Garden

Internetclub Uw tuin is een gemeenschap van mensen die graag tuinplanten kweken.

Bodembedekkende rozen

  • Ga naar pagina:

Re: Ground Cover Roses

Bericht omma »22 juli 2009, 16:46

Re: Ground Cover Roses

Bericht Lochik »22 juli 2009, 22:20

Re: Ground Cover Roses

Bericht Lochik »22 juli 2009, 22:57

Re: Ground Cover Roses

Bericht omma »23 juli 2009, 08:13

Re: Ground Cover Roses

Bericht Vesna »28 juli 2009, 00:51

Re: Ground Cover Roses

Bericht anehka »Aug 03 2009, 13:31

Re: Ground Cover Roses

Gepost door LENA »Aug 03 2009, 14:32

Re: Ground Cover Roses

Bericht Лолчик »Aug 04 2009, 17:23

Re: Ground Cover Roses

Bericht aan Barbara »22 december 2009, 9.18 uur

Re: Ground Cover Roses

Bericht Olya »22 december 2009, 15:09

Barbara, als de struik erg dik is, dan kun je een paar takken doorsnijden, voor verjonging, om zo te zeggen.

Het hangt allemaal af van hoe veel de bush is ontwikkeld. En dit hangt op zijn beurt af van zijn gezondheid, van de kracht van groei, van omstandigheden en zorg. Als je struik niet erg sterk is, als hij niet snel is gegroeid, dan kun je wachten, raak hem niet aan. Heb tijd

Re: Ground Cover Roses

Bericht aan Barbara »22 december 2009, 15.40 uur

Olya schreef (a): Barbara, als de struik erg dik is, dan kun je als het ware verschillende takken snijden voor verjonging.

Het hangt allemaal af van hoe veel de bush is ontwikkeld. En dit hangt op zijn beurt af van zijn gezondheid, van de kracht van groei, van omstandigheden en zorg. Als je struik niet erg sterk is, als hij niet snel is gegroeid, dan kun je wachten, raak hem niet aan. Heb tijd

Re: Ground Cover Roses

Bericht Olya »22 december 2009, 16:38

Welnu, als DANS takken voor het derde jaar zijn, dan moet je natuurlijk verjonging doen. Dus het is tijd

Natuurlijk geleidelijk. Alle, zelfs grote takken, zou ik niet aanraden om te snijden. Dit kan de struik verzwakken.
En hoeveel te snijden, hangt opnieuw af van de struik zelf. Welke volgorde van takken meer? Als er 5-6 volwassen takken zijn, knip ik er een paar en de rest voor het volgende jaar

Re: Ground Cover Roses

Bericht aan Barbara »22 december 2009, 16:57 uur

Olya schreef (a): Nou, als deze takken voor het derde jaar zijn, dan moet je natuurlijk verjonging doen. Dus het is tijd

Natuurlijk geleidelijk. Alle, zelfs grote takken, zou ik niet aanraden om te snijden. Dit kan de struik verzwakken.
En hoeveel te snijden, hangt opnieuw af van de struik zelf. Welke volgorde van takken meer? Als er 5-6 volwassen takken zijn, knip ik er een paar en de rest voor het volgende jaar

Bodembedekkende rozen zijn rood. Hoe ze eruit zien en wat hun functie is. Bodembedekkende rozen in tuinontwerp

Tijdens het oversteken van het Vihura-klimtouw met miniatuurvariëteiten werd de oorspronkelijke Bodendecker verkregen - grondkleurige rozen, die werden herkend in bijna alle ontwikkelde landen van de wereldgemeenschap. Het gebeurde in de late jaren zeventig van de vorige eeuw, maar ze werden pas in de jaren tachtig in een aparte tuincategorie geïdentificeerd. Deze groep omvat een groot aantal variëteiten, die uitgestrekte boogscheuten zijn met heldere, geurige bloeiwijzen en kleine bladeren.

Kijk naar de foto van de bodembedekkende rozen op deze pagina in een grote verscheidenheid:

Geselecteerde de meest exquise variëteiten met een beschrijving, hun onvergelijkbare schoonheid stelt u in staat om groepsbeplanting te gebruiken in het ontwerp van de tuin. De bruikbaarheid van de vorm ligt in het feit dat planten zelfs voor niet erg ervaren bloemkwekers beschikbaar is. Nazorg omvat een aantal eenvoudige activiteiten.

Beschrijving van bodembedekkende rozen met foto's

Ondanks zijn esthetische aantrekkingskracht, is deze variëteit vrij ongecompliceerd in zorg en cultivatie. Tegelijkertijd, zowel in het leven als op de foto, zien bodembedekkende rozen er mooi, helder en niet-standaard uit. Alsof hun struiken op de grond liggen of rond speciale steunen zijn gewikkeld en een groot aantal kleine dubbele bloemen verschillende scheuten van de plant bedekt. En de hoogte en breedte van dergelijke originele struiken kan oplopen tot 2 meter.

Als je een beschrijving leest, wordt het duidelijk dat het bloeien van rozen die in de grond bloeien de hele zomer duurt - van begin juni tot de eerste nachtvorst. Naast periodieke watergift en hoogwaardige bemesting van bemesting, vereisen deze heesters, vaste planten geen speciale zorg. Echter, strenge vorst voor hen, zoals voor de meeste andere siervertegenwoordigers van de flora, kan desastreus zijn. Daarom is winteropvang een verplicht element van passende verzorging - in deze staat kunnen bloemen temperaturen tot minus 35 graden weerstaan.

Kijk naar de foto van bodembedekkende rozen van verschillende variëteiten en variëteiten:

Gemeenschappelijke classificatie - Categorieën en variëteiten van bodembedekkende rozen

Dit soort roze heesters heeft een rijke kleur, zo vaak achter heldere bloeiwijzen zie je de bladeren niet eens. Officieel zijn aanplantingen verdeeld in 4 categorieën (volgens sommige deskundigen - 5), die elk hun eigen kenmerken en variëteitentoebehoren hebben. De indeling in subgroepen en variëteiten van bodembedekkende rozen wordt gehouden op basis van de volgende criteria:

  • grote kruipende. De breedte van struiken kan groottes bereiken van meer dan 1,5 meter, en hoogte - meer dan 45 cm;
  • klein kruipen. De breedte van de struiken is niet groter dan anderhalve meter, en hun hoogte is van 30 tot 45 cm.
  • groot hangend. De breedte van struiken van anderhalve meter en meer, en hoogte - vanaf 1 meter;
  • klein hangend. Heesters, waarvan de hoogte tot 95 cm hoog is, hebben een breedte van ongeveer 1, 5 meter.

Planten van kruipende variëteiten hebben horizontaal groeiende stengels, vaak bewortelend op de knooppunten. Hangende soorten zijn soorten originele uitgestrekte struiken met hangende boogvormige takken. De algemeen aanvaarde classificatie wordt ook in categorieën uitgevoerd. Een aantal variëteiten die het meest relevant zijn en de voorkeur hebben voor groei in verschillende gebieden en moderne decoratie van landschappen. Onder hen kunnen we vooral de variëteiten van bodembedekkende rozen onderscheiden die worden gebruikt in het landschapsontwerp van een moderne tuin.

Fee rozen zijn populair in veel landen. Aantrekkelijk ogende polyanthusrozen hebben een kleur die varieert van wit tot lichtroze. Tot 40 kleine dubbele bloemen in elk groeien met collectieve borstels. Bloei begint laat en gaat continu door tot het eerste koude weer. Snel en met vertrouwen gerooide stekken maken struiken een ideaal materiaal voor heggen, planten in een mixborder of een gezellige patio.

De volgende variëteit is gefokt door het Franse bedrijf Meilland en heet Swany, een bodembedekkende roos met helderwitte bloemen met een roze tint in het midden. Kleine middelgrote bloemen hebben een diameter van ongeveer 5-6 cm, en elegante paraplu-vormige bloeiwijzen worden verzameld op lange scheuten van maximaal 20 stuks. De struik heeft aantrekkelijk donkergroen blad, klein en wintergroen. Het ras is winterhard, bloeit rijkelijk.

De aandacht van veel gewone mensen en tuiniers en de rose roos van de Scarlet met donkergroen glanzend blad en fel rode dichte bloemen trekken de aandacht. De hoogte van de struiken bereikt 50 cm, bloeit - lang, gedurende de zomer en de herfst. Jonge zaailingen passen zich snel aan de verschillende omstandigheden aan, het ras wordt beschouwd als een van de meest winterharde.

De volgende variëteit is een kleine (ongeveer 3 cm in diameter) roze bloemen, verzameld in bloeiwijzen van 10 stuks. De hoogte van de struiken van de Super Dorothy pokravnochnaya roos kan oplopen tot 70 cm, en de lengte van een zweep kan 250 cm zijn.Gegeven de diameter van een struik tot twee vierkante meter, kunt u dit type bloemperkleding gebruiken met speciale steunen.

De bolvormige, regelmatige vorm van de rood-crimson bloemen van de grondroos Morsdag onderscheidt struiken van een verscheidenheid aan variëteiten en maakt het gebruik van een verscheidenheid aan landschappen in landschapsontwerp mogelijk. In dit geval kunnen karmozijnrood-tinten worden verdund met strepen van verschillende bleke pasteltinten. Zachte dubbele bloemen van 15-20 bloemblaadjes worden verzameld in elegante kwasten van zich geleidelijk ontwikkelende knoppen. En in landelijke en stedelijke omgevingen ziet het er aantrekkelijk en niet-triviaal uit.

De continu bloeiende variëteit van Amber Viel bodembedekkende roos heeft aantrekkelijke bolvormige bloemen, ongeveer 10 cm in diameter, een van de grootste soorten sierplanten. Bloemen hebben een delicate, kruidige geur en originele amber-abrikozenkleur. Meelachtige dauw en zwarte vlek bijna geen effect op gladde, bereiken van een hoogte van 70 cm struiken.

Semi-dubbele clusters van oranjerode bloembladen van 15-16 stukken vertegenwoordigen elk de variëteit van "Magic Cover" aarde bloeiende rozen. De diameter van elke bloem is 4-5 cm, ze hebben de vorm van een platte kom en worden verzameld door grote kwasten. Heesters bloeien het hele seizoen door, de bloei van elke roos duurt 3 tot 5 dagen. De bladeren op de struiken zijn donkergroen, glanzend, het aroma is bijna niet uitgesproken. In tuinieren een van de meest populaire variëteiten.

Voordat u zaailingen koopt, is het belangrijk om te weten bij welke variëteiten bepaalde bloemen horen, hoe u er goed voor zorgt en hoe groot een volwassen struik zal zijn. Dit is nodig voor een betere en preciezere planning van de teelt van bloemen en de decoratie van individuele secties of hoeken van de tuin. Sommigen van hen kunnen eenmaal per seizoen bloeien, sommige soorten - twee keer.

Beschikt over het planten van bodembedekkende rozen en verzorgt ze

Een groot aantal mensen zien liever in hun tuin, op de site, in de tuin, verschillende soorten van deze presentabele sierplanten. Voor het planten van bodembedekkende rozen is het echter nodig om een ​​aantal nuances te verduidelijken en de procedure voor actie te bepalen. Sommige factoren en kenmerken van planten kunnen bepalend zijn voor de ontwikkeling van het wortelsysteem en de succesvolle teelt van rozenstruiken.

Elke verscheidenheid van "koningin van bloemen" houdt van veel licht, bodembedekking in dit opzicht is geen uitzondering. Juist zonlicht kan hoogwaardige knopvorming en lange bloeiperioden bieden. Tegelijkertijd zijn de brandende zonnestralen 's middags uiterst ongewenst, waardoor de bloembladen en bladeren kunnen worden verbrand. Zuidoost-of westelijke delen van de tuin, tuin, site - de beste opties voor het planten van deze planten. De eerste helft van de dag zorgt ervoor dat de rozen de vereiste hoeveelheid ultraviolette straling krijgen en vanaf de middagzon kunnen ze de bomen en andere struiken beschermen, waardoor ze een schaduw in hun richting werpen. Het is ongewenst om struiken en in de schaduw te planten - onder de muren van gebouwen, onder bomen, in de hoekdelen van de tuin of de tuin.

Kenmerken die ook voor hen zorgen, hebben een aanzienlijk aantal aspecten. Een grote overlast voor elke rozenstruik kan met de lente ontdooide sneeuw zijn. Om zich tegen hen te beschermen, en in de winter - tegen vorst, worden struiken geplant op een hoogte van ongeveer 30-40 cm en onder een lichte voorspanning. De grond op de site mag niet te nat en zuur verzadigd zijn.

Daarnaast is van groot belang dat wat eerder groeide in het gebied waar ze heesters willen planten. De grond kan te leeg zijn na het kweken van abrikozen, kersen en meidoorn op dit perceel, evenals andere roze vertegenwoordigers. Op dergelijke plaatsen moet de grond een beetje worden ontspannen en misschien worden gevoed.

Over de zorg voor bodembedekkende rozen kan de beschrijving vrij beknopt worden gemaakt. Ze vereisen de meest elementaire voorwaarden en regels die moeten worden gehandhaafd. Het is minimaal het snoeien en bemesten met organische en minerale meststoffen. Elk jaar moet je snoeien in minimale hoeveelheden, en droge en gebroken takken verwijderen. Eens per vijf jaar in de winter kan er meer wereldwijd worden gesnoeid.

Het water wordt één keer per week met water bij kamertemperatuur gedaan. Jonge struiken kunnen iets vaker worden bewaterd. Aanplantingen worden overvloedig bemest van april tot oktober, en voor de winterperiode is het belangrijk om te zorgen voor beschutting bij strenge vorst. Als de kou onbeduidend is, kunnen deze vertegenwoordigers van de flora ze alleen overbrengen vanwege hun koude weerstand.

Ontwerp oplossingen om een ​​levendige atmosfeer te creëren

In een verscheidenheid aan ontwerpoplossingen en een overvloed aan moderne ideeën voor de decoratie van landschapsontwerp, genieten bodembedekkende variëteiten van rozen ongelooflijk veel succes. Bloeiendst overvloedig en brekend rond een struik met een groot aantal heldere, kleurrijke bloeiwijzen, kunnen dergelijke planten elke tuin of plot decoreren. Met hun hulp verkiezen ze vaak bogen en heggen te veredelen. Het is veilig om te zeggen dat bodembedekkende rozen in het ontwerp van de tuin of binnenplaats een tastbaar genoeg rol spelen in onze tijd.

Door deze aantrekkelijke struiken, zowel extern als intern, is het mogelijk hellingen, bloembedden en terrassen op een kwaliteitsvolle manier en met waardigheid te versieren. De kruipende variëteit is helder bestand tegen vorst en tal van ziektes en kan lange tijd hele tapijten maken. De hangende bloesemsoorten kunnen elk tuingebinnenterras met behulp van steunen transformeren.

Wevende rassen kunnen met succes hekken, hagen, pergola's en tuinhuisjes versieren. En de decoratieve, esthetische functies van roze aanplant kunnen adequaat worden aangevuld met meer praktische plantkwaliteiten - bij het planten van bodemafzettingen op de hellingen met elementen van erosie en uitputting, zullen dergelijke struiken helpen om de bovenste lagen van de aarde te versterken, waardoor de grond uitlokt in overvloed van seizoensgebonden neerslag en overstromingen.

Bodembedekkende rozen betekenen een hele groep ondermaatse, kruipende bloemplanten met kleine rozen, die door hun sierlijke vorm en heldere kleur veel worden gebruikt in het landschap van een bloementuin, harmonieus passend in verschillende soorten ontwerp.

De voorloper van alle bodembedekkende rozen is de Rosa rugosa-soort, die ook Japans of gerimpeld wordt genoemd. Het groeit in Japan, Korea, China en in het zuidoosten van Siberië. Dankzij tal van veredelingswerken slaagden wetenschappers erin een groot aantal variëteiten te brengen die zich zelfs door het strenge landklimaat hebben aangepast vanwege de hoge winterhardheid.

De tuinders hielden van de bodembedekkers dankzij hun duidelijke voordelen:

  1. Te oordelen naar de vele jaren ervaring en echte beoordelingen van deze bloemen, is het gemakkelijk om prachtige rozentuinen te maken en ze ook te gebruiken in combinatie met andere planten.
  2. Laagblijvende rozen leggen, in tegenstelling tot veel hogere zussen, geen speciale zorgbehoeften op.
  3. Belemmerde rozen lijken in veel gevallen meer geschikt dan variëteiten van gewone lengte. Bovendien helpen ze in gevallen waarin je de kale grond wilt verbergen.
  4. Ten slotte kan men een keuze maken uit een groot aantal kleuropties: bodembedekkende rozen zijn in dit opzicht absoluut niet onderdoen voor gewone rozen. Er zijn opties van wit en crème tinten tot geel, oranje-oker, roze, rood en lila.

Voordat u deze planten gaat planten, moet u een tuinplaats voor een bloembed kiezen - u moet een paar eenvoudige regels overwegen, die in detail in de betreffende sectie worden beschreven.